torstai 17. maaliskuuta 2016

#15. AURINKO ja pohdintaa koiran ulkonäkökriteereistä

...Viime kertaisen postaukseni jälkeen huomasin, että (whippet)ihmisillä on todellisia koiraihannekirouksia. Hei maailma, miten voit sanoa tosissasi, että oma koirasi on liian ruma??

Ongelmien tiedostaminen on eri asia, kuin vihaaminen. Niin ja itse puhun nimenomaan ongelmista. Sellaisista ongelmista, jotka aiheuttavat eläimelle vaivaa. Kaikki muu on ihmisen omiin mieltymyksiin nojautuvia "virheitä".

Miksi minusta Candyn rintakehä saisi olla parempi?
- Jotta siihen saisi hieman enemmän voimaa ja näin ollen kestävyyttä, esim. agilityn kontaktiesteitä ajatellen.

 Miksi minusta Bettellä saisi olla hieman kaarevampi selkä?
- Jotta sieltä tulisi enemmän joustoa eikä Betten kenties tarvitsisi kärsiä ainaisista selkäkivuista/-jäykkyydestä.

Miksi minua ei haittaa Betten pystyt korvat? Miksi minua ei haittaa Candyn korkeus?
- Koska ne eivät haittaa koiria itseään. Olipa korvat pystyssä tai lupassa, tasapaino pitää silti! Ja kyllä Candy jaksaa itsensä kantaa, tuossa pienessä-isossa-koirassa on enemmän ponnistusvoimaa kuin useimmissa whippeteissä, joka on agilityharrastajalle hyvä merkki.

Betten selkäongelmat on pysyneet kohtalaisen hyvin kurissa, kun muistan reagoida jokaiseen Betten mielentilan muutokseen. Heti, kun murmutus pahenee, niin pitää helpottaa lenkkeilyä TAI antaa liikkua paljon vapaana. Betten kohdalla tämä siis tarkoittaa näissä maalaisolosuhteissa sitä, että olipa säätila mikä tahansa niin sopivan takituksen kanssa Betten tulee olla itsekseen hengailemassa pihalla. Eli ei leikitetä, ei juoksennella, vaan hengaillaan ulkoilmassa. Tämän jälkeen sisällä ohut paituli päälle. Tässä ehdoton suosikki on Kepeä Taival -nettikaupan DG Outdoor Winter-lämpöpaita. Istuu hyvin päälle ja tuntuu, että muutenkin Bette rauhoittuu/reaktiot eri tilanteisiin tasaantuu sen kanssa.


AURINKO

Mikä ihana tekosyy pelto-hanki-rallille.
Bette tarvitsee vielä(kin) takin, mutta Candy painelee jo menemään ilman.
Leluna taattua nännikumi laatua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti