torstai 3. maaliskuuta 2016

#14. Candy 3v ja Betten tilannekartoitus

Neiti C 3v!!

Painotan aina, että pitää olla kriittinen ja osata arvioida omat eläimet järjellä eikä tunteella, mutta silti onhan Candyssä jotain erityistä. Enemmän plussaa kuin miinusta ;)
Helppo, huoleton ja aina valmiina toimintaan, mitä muuta voi koiralta vaatia? Vähän paremman rintakehän, vähän enemmän luonnetta, keinukammosta voitais luopua.
Virallisten, niiden oikeiden, whippet ihmisten mielestä Candy on liian korkea, liian roteva, liian sitä-tätä-ja-tuota. Harmillisesti unohdetaan, että tällä koiralla on enemmän kuin hyvä luonne ja mahtava sisäinen moottori tehdä töitä. Candy odottaa käskyä, noudattaa niitä kyseenalaistamatta ja tyytyväisenä. Mitä selkeämmät käskyt, sitä tyytyväisempi Candy. Candy on se, jolla käy kaikki.

Tiedostan Candyn puutteet, mutta toisaalta ne on juuri ne ominaisuudet, joiden takia Candy on hienoin whippet, jonka tiedän. Olemalla erikoinen, erityinen luonnonlapsi. Pikku Kää :)
Onnellinen Käpy
Mitä Bettelle kuuluu?
- parempaa, henkisesti rauhallisempaa. Tämä koira ainakin osoittaa omalla käytöksellään, että kaupunkilaiselämä ei sopinut.
- Ruoka/mahaongelmia ei ole juurikaan ollut.
- selkäongelmat on pysyneet kurissa takituksella, kovilla pakkasilla/huonoina päivinä myös sisätiloissa.
- edelleenkin, hermot on välillä kireät (omistajalla tai koiralla) ärrinmurrituksen takia. Huutoa, räyhäämistä, murinaa, purinaa ja äksyämistä. Vähemmän pahaa oloaan Bee tyynnyttää tuijottamalla minua, nenä vinossa. Viime viikonloppu puoli oli taas huonompaa aikaa, ja Bette kävi pöllyyttämässä Nuppua ja Candyä (Bette, ex-ruokaongelmainen, vahti keittiötä ja pöydällä olevia ruokakuppeja??). Nuppu ei saanut olla keittiössä lainkaan ja Candyn piti siirtyä kupilta pois.
- lähtee taas paremmin minun mukaan autolle, syksyllähän Bee ei olisi halunnut lähteä Kiteeltä ollenkaan.
- Kuoringalla Bee ei viihdy takapihalla (aamuisin kannetaan/kannustetaan ulkoilemaan), mutta lenkkeilee tyytyväisenä ponin mukana. Komentelee poniakin helposti, jos vauhti on liian kova tai Illi-poni muuten vaan on Betten mielestä ärsyttävä.

Miksi aina on kylmä??
Eilen aurinko paistoi ja kelkan jälkiä pitkin päästiin pellolle. Tytöistä parasta oli jäniksien ja ketun jäljet, joita oli paljon!
Muutaman vapaa päivän kunniaksi koirat on saaneet olla koko ajan mukana, on tehty ruokaa (ihmisille ja eläimille), opiskeltu, hoidettu lehmiä, ulkoiltu. Tähän vois tottua :)

LATUA, LUUSERIT POIS ALTA!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti