perjantai 2. lokakuuta 2015

#5. AgiTokoDogs

Innokas ja omatoiminen pöytätreenaaja
Torstai-iltana meillä oli ATD:llä Hanna El-Khourin agilitytreenit, ja voi mikä Käpynen siellä taas kuoriutuikaan esille.
20 esteen rata, jossa treenattiin välistävetoja, pimäet putkikulmat (suora putki), kontaktit (A ja keinu) ja kepit.
Jätin Candyn kanssa keinun välistä, joten palkka puolivälissä keppien jälkeen. Helppo, nopea, hyvin kääntyvä, ehkä vähän raivohullu Candy menee aina vaan eteenpäin :)
Palkkana maistuu nyt juusto ja leluina Ikean siili sekä pinkki Rolle (kankaalla päällystetty pehmeä muovipullo).

Bette oli ensimmäisessä treenissä ihan mahdoton. Tai siis liian energinen ja reagoi minun jokaiseen rytminmuutokseen voimakkaasti ja teki yleensä omat ratkaisunsa. Koira, joka teoriassa osaa kaiken, mutta ottaa minun liikkeistä (liiankin) paljon vaikutteita. Ihanaa, että reagoi, mutta kun on itse puolikuntoinen, niin ei jaksa koko ajan keskittyä täysillä :)

Toisella kierroksella Candy teki myös keinun (tuplapalkkaus) ja jatkettiin siitä suoraan hyppy-putki-a ja palkka. Kaksi kertaa keinulle, ei ahdistusta eikä hypännyt kertaakaan pois! Nyt Candy selkeästi katsoo, että "tuosta, kun painan niin tää menee alas ja sitten saan taas jotain kivaa". Edelleen joutuu hieman tukemaan/kannustamaan, että painaa keinun alas, mutta ehdottomasti parempaan suuntaan ollaan menossa.
Bette ulkokentällä kesä 2014
Hanna sanoi, että "normaalilla koiralla otatte vastaista kättä enemmän välistävetoihin, kaikki ei ole niin kuin nuo whippetit, jotka lähtee pelkällä heilautuksella hyppyihin".

Bette taas ei reagoi niinkään minun käsiin, saan kuulemma heilua vaikka mihin suuntaan, mutta jos askeleissa tulee vähänkin muutosta niin jarruttaa/kääntyy/kuuntelee heti.
On ne vaan hassut vinttipimeet :)

Illalla molemmat käyttivät BOT-loimia.

Perjantaita tytöt saa viettää levollisissa tunnelmissa, päivällä aktivointipelejä ja ilta kuluu nukkuessa, kun olen töissä ja talo tyhjillään. Tässäkin suhteessa koirat on erilaisia, Bette haluaa aina pyramidin mallisen lelun ja Candy pallon, jota sitten kuljettaa suussaan ympäriinsä. Nykyisin Candykin alkaa tajuta, miten niitä nameja saa, nenäkuljetuksella. Bette on näistä kahdesta aina se nokkela ja Candylle kaikki pitää opettaa kädestä (vai tassusta) pitäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti